Sposób przygotowania

Z wołowiny dokładnie usunąć wszelkie błonki.Mięso związać tak,aby na jego powierzchni powstały równe pierścienie. wszystkie składniki oprócz mięsa,oleju,żelatyny i marchwi wymieszać i zagotować,a następnie schłodzić. Mięso włożyć do plastikowego woreczka,zalać przygotowaną zalewą i marynować około 12 godzin. Pokrojoną w kostkę marchew zeszklić na łyżce oleju,posolić,wymieszać z odrobiną wody i dusić. uduszoną marchew osączyć. Mięso posmarowane olejem podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni i upiec. Do tłuszczu z pieczenia mięsa,dodać zalewę oraz marchew i dusić,aż pozostanie 1/4 objętości płynu, 3 łyżki żelatyny namoczyć w wodzie,rozpuścić w wygotowanej zalewie i doprawić do smaku. Wystudzone mięso pokroić w plastry i posmarować sosem z żelatyną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !