Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet wołowy 1 kg
cebula 50 gram
Czosnek suszony Prymat
marchew 200 gram
olej
pietruszka zielona
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 kostka
wino czerwone 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w galarecie

Z wołowiny dokładnie usunąć wszelkie błonki.Mięso związać tak,aby na jego powierzchni powstały równe pierścienie. wszystkie składniki oprócz mięsa,oleju,żelatyny i marchwi wymieszać i zagotować,a następnie schłodzić. Mięso włożyć do plastikowego woreczka,zalać przygotowaną zalewą i marynować około 12 godzin. Pokrojoną w kostkę marchew zeszklić na łyżce oleju,posolić,wymieszać z odrobiną wody i dusić. uduszoną marchew osączyć. Mięso posmarowane olejem podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni i upiec. Do tłuszczu z pieczenia mięsa,dodać zalewę oraz marchew i dusić,aż pozostanie 1/4 objętości płynu, 3 łyżki żelatyny namoczyć w wodzie,rozpuścić w wygotowanej zalewie i doprawić do smaku. Wystudzone mięso pokroić w plastry i posmarować sosem z żelatyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak