Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA DUSZONA W WARZYWACH.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg.
kalafior 1 szt.
marchew 3-5 szt.
cebula biała 2-4 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
woda 1 l.
rosołek grzybowy 1 kost.
natka piertuszki i selera
Liść laurowy suszony Prymat 2-4 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3-5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA DUSZONA W WARZYWACH.

Mięso umyć.Pokroić na nieduże porcje.Zalać wodą, dodać ziele i liść.Gotować do miękkości.Przed końcem gotowania dodać różyczki umytego kalafiora, cebulę w pokrojoną półkrążki i marchewkę pokrojoną w grubsze plasterki.Gotować razem, by nie rozpadły się warzywa.W razie potrzeby uzupełniać wodę.Dodać przyprawy, rosołek grzybowy, natkę.Dusić razem, można zagęścić odrobiną mąki.Podawać do kaszy, ziemniaków czy ryżu.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.01.2011 09:46
Robię podobną jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak