Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z kaszanką i ketchupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
olej roślinny
sól
przyprawa do frytek
ketchup
kaszanka

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z kaszanką i ketchupem

Do roboty :)
Trzeba bardzo dobrze rozgrzać olej w garbku(najlepiej do temp 190 stopni) Następnie wrzucamy osuszone i drobno pokrojone ziemniaki w paseczki (najlepiej w niewielkich porcjach) obruszamy je w przyprawie do frytek. Po dosmażeniu w odpowiedniej temperaturze wyjąć frytki łyżką cedzakową i położyć je na ręcznik papierowy. Smażyć resztę partii ziemniaków w tak samo gorącym oleju. Do frytek polecam kaszankę :)
(smażona na patelni dopóki nie bd miękka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.12.2010 18:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak