Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztokholmska zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

różne ryby 1 kg
olej 5 łyżek
rosół z kury Kucharek 1,5 listra
ziemniaki 4 sztuki
białe wino 1/2 szklanki
por 1 sztuka
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
pieprz mielony do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sztokholmska zupa rybna

Por i cebulę oczyścić i pokroić, czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, podsmażyć przygotowane jażyny, zalać rosołem dodać przyprawy. Gdy płyn się zagotuje, włożyć kawałki oczyszczonych i umytych ryb oraz pokrojone ziemniaki. Przykryć i gotować na bardzo słabym ogniu. Po ugotowaniu dodać wino i podawać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.12.2010 11:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak