Sposób przygotowania

sos czosnkowy:
100 ml śmietany
30 ml majonezu
½ główki czosnku
przyprawy: sól, pieprz, oregano

Warzywa umyj. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Pomidory pokrój w półplasterki. Kapustę pekińską drobno posiekaj. Mięso przypraw do smaku i usmaż na oliwie.

Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez i śmietanę z roztartym przez praskę czosnkiem i przyprawami.

Podpiecz chlebek pita w piekarniku i przygotuj wg. wskazówek na opakowaniu.

Do środka chlebka wlej sos, włóż kapustę, pomidory, ogórki, sałatę, cebulę i mięso. Ponownie zalej wszystko sosem czosnkowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !