Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABłECZNIK Z BEZą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1.5 szkl
margaryna 30 dag
kwaśna śmietana 3 łyżki
jaja 3 szt
jabłka 1 kg
cynamon 2 łyżeczki
galaretka 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
tłuszcz do formy - -

Przepis i sposób przygotowania na: JABłECZNIK Z BEZą

Z 0.5szkl. cukru, mąki, margaryny, śmietany i żółtek ugniatamy ciasto. Formę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy do formy, podpiekamy przez 15 min. w temp. 180 stopni. Jabłka ścieramy na tartce, dodajemy cynamon oraz suchą galaretkę, mieszamy. Białka ze szklanką cukru ubijamy na sztywną pianę. Po 15 min. pieczenia wykładamy na ciasto jabłka. Smarujemy pianą. Zapiekamy kolejne 15 min. w temp. 150 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.02.2013 15:10
pychota taki jabłecznik
ewaa 18.02.2012 22:09
pyszne!
Wiesława1 22.01.2012 19:58
super ciacho
Krzysztof42 13.03.2011 18:33
dobry jabłecznik i beza też ok
ewa19a 25.01.2011 14:17
pyszne!
jarek4 16.11.2010 14:05
pycha
iwona332 08.09.2010 00:05
pychotka :-)
cichor 19.08.2010 07:41
pychotka :-)
Kate131 13.06.2010 09:40
robię podobny, bardzo smaczny
dorota20w1 08.06.2010 23:54
bardzo lubie !
Agnieszka_B 10.05.2010 22:08
No proszę jakie apetycznie wyglądające ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak