Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowo-pigwowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilo jabłek
pigwy 30 dkg
dwie szklanki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowo-pigwowy

Jabłka i pigwy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy. Rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Gdy się rozpadają, dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy do odparowania soku. Przecieramy przez sito. Można go pasteryzować - gorący nalożyć do słoików, zakręcić , odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem.
Doskonały do ciast, grzanek i kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.08.2013 07:23
pysznie wygląda
ben-ka 23.08.2013 09:10
mnie też by bardzo smakował,tylko....skąd wziąć tą pigwę?
romanrafal
romanrafal 16.07.2013 18:19
pyszny musik
Wacław 22.02.2013 15:47
świetny !!!
pacpaw 24.01.2013 20:53
idealne połączenie. Użyłaś pigwy czy też owoców pigwowca (potocznie zwanego pigwą)?
misia53 05.12.2012 22:44
pysznie wygląda, szkoda,że nie mam swojej pigwy...
malaczarna23 18.03.2012 14:03
pyszotka
m1monika 10.07.2011 10:59
mniam, to musi być pyszne;)
Dorota76 27.03.2011 21:52
mniam
matii6 18.01.2011 18:46
do tego grzaneczki i palce lizać
kuklik 10.01.2011 20:13
z pigwą piłam tylko herbatę więc i ten mus musi być pyszny
anecia04 15.11.2010 09:33
świetny pomysł, bardzo lubię takie musy, są idealne w smaku i takie lekkie
MAR3STA 01.11.2010 17:59
właśnie szukałam dań z pigwą
alaaa 29.10.2010 11:49
super,na pewno zrobię
SmacznaPyza 27.10.2010 19:45
musi być pyszny - nie robiłam jeszcze takiego bo nie widziałam u nas w sprzedaży pigwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak