Sposób przygotowania

Jabłka i pigwy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy. Rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Gdy się rozpadają, dodajemy cukier, mieszamy i gotujemy do odparowania soku. Przecieramy przez sito. Można go pasteryzować - gorący nalożyć do słoików, zakręcić , odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem.
Doskonały do ciast, grzanek i kanapek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    musi być pyszny - nie robiłam jeszcze takiego bo nie widziałam u nas w sprzedaży pigwy
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super,na pewno zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    właśnie szukałam dań z pigwą
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    świetny pomysł, bardzo lubię takie musy, są idealne w smaku i takie lekkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    z pigwą piłam tylko herbatę więc i ten mus musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    do tego grzaneczki i palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam, to musi być pyszne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszotka
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pysznie wygląda, szkoda,że nie mam swojej pigwy...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    idealne połączenie. Użyłaś pigwy czy też owoców pigwowca (potocznie zwanego pigwą)?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny musik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie też by bardzo smakował,tylko....skąd wziąć tą pigwę?
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !