Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw kwaszony 240 gram
marchew 1 szt
ziemniaki 5-6 szt
woda 2,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 4 kulki
kostka wołowa 1,5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3-4 kulki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka

Do garnka wlać 2,5 szklanki wody,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojoną marchewkę,kostkę wołową,pieprz,ziele angielskie i liść laurowy.Gdy ziemniaki i marchewka będą miękkie dodać kwaszony szczaw.Wszystko gotować 10-13 minut na mniejszym ogniu.Podawać z połówką jajka ugotowanego na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 24.03.2012 16:18
bardzo lubię szczwiową z jajkiem
jolajka 23.10.2011 15:54
już tęsknię za wiosną!!!
m1monika 07.12.2010 16:23
Uwielbiam :)))
MAŁGORZATA108 27.10.2010 13:52
Moja ulubiona zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak