Sposób przygotowania

Mięso mielone przyżądzamy jak na pulpety(ja dodaję troszkę cebuli startej, pieprz, sól, jajko i bułkę tartą). Formujemy maleńkie pulpeciki wielkości ok 2 łyżeczek do herbaty, smażymy na rumiano i wrzucamy do garnka. Pieczarki pokrojone na 4 podsmażamy z cebulką i dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą i chwilę gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dolewamy śmietanę, można dodać łyżkę mąki jak ktoś lubi gęste. Gotujemy makaron. Podajemy jak zupę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    super, wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna zupa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Ciekawa zupka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Fajna zupa.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    O dla mnie nowy pomysł na pieczarkową.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    i dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super pomysl mialas
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczna i pożywna zupa. Polecam.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    tak jeszcze nie robiłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bardzo pożywna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bardzo pożywna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kocham pieczarkową !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !