Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Inna pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 0,5 kg
pieczarki 0,7 kg
cebule 2
śmietana do zupy
makaron świderki lub łazanki
pieprz i sól

Przepis i sposób przygotowania na: Inna pieczarkowa

Mięso mielone przyżądzamy jak na pulpety(ja dodaję troszkę cebuli startej, pieprz, sól, jajko i bułkę tartą). Formujemy maleńkie pulpeciki wielkości ok 2 łyżeczek do herbaty, smażymy na rumiano i wrzucamy do garnka. Pieczarki pokrojone na 4 podsmażamy z cebulką i dodajemy do mięsa. Zalewamy wodą i chwilę gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dolewamy śmietanę, można dodać łyżkę mąki jak ktoś lubi gęste. Gotujemy makaron. Podajemy jak zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 24.08.2011 22:35
kocham pieczarkową !
owca441 06.06.2011 09:23
bardzo pożywna
owca441 06.06.2011 09:23
bardzo pożywna
kuklik 20.05.2011 21:28
tak jeszcze nie robiłam
anemon 27.04.2011 06:42
Bardzo smaczna i pożywna zupa. Polecam.
kanu83 18.03.2011 12:04
super pomysl mialas
Robert10 17.03.2011 15:11
i dla mnie
anemon 17.03.2011 07:08
O dla mnie nowy pomysł na pieczarkową.
teresa18 14.03.2011 19:48
bardzo fajny pomysł
mirosława4 13.03.2011 14:18
fajny przepis
Teresa19 01.02.2011 18:34
Fajna zupa.
Izabela/bella81 14.01.2011 13:32
Ciekawa zupka.
Ewa111 07.11.2010 13:21
świetna zupa
Agnieszka172 01.11.2010 15:02
super, wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak