Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kawałki,umyć włożyć do garnka z gotującą się wodą,dodać przyprawy(liść laurowy,pieprz,ziele angielskie).Posolić wodę.Gotować mięso,aż będzie na wpół miękkie.Przygotować warzywa:umyć i pokroić w ćwiartki marchew,korzeń pietruszki i korzeń selera,dodać wszystkie warzywa do zupy.Gotować warzywa ok 15 min.Razem z warzywami wsypać do zupy ryż-w miarę często mieszać zupę,aby ryż nie osiadł na dnie garnka i nie przypalił się!Gdy ryż już napęcznieje i warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przez ok. 5 min. gotować.Przygotować zawiesine ze śmietany i mąki,rozprowadzić ją ciepłym wywarem z zupy.Zaprawić zupe śmietaną z mąką i doprawić do smaku ziarenkami smaku, solą i pieprzem(ewentualnie przyprawą w płynie).Zupę posypać już na talerzu natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !