Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
śmietana 12%
przyprawa w płynie
ser topiony 2 (tylżycki)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowy

W płaskim rondelku topimy masło i dodajemy kostki sera topionego.
Ponieważ sos musi mieć ścisłą konsystencję - należy stopione masło i ser dokładnie mieszać w czasie grzania - najlepiej widelcem.Po otrzymaniu spójnej masy (podobnej do majonezu) ciągle mieszając dodajemy taką ilość śmietany jaka spowoduje, że sos będzie odpowiedni - nie za gęsty i nie za rzadki.Na koniec dodajemy do smaku kilka kropel przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak