Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z serem plesniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
por (biała część) 1
ser plesniowy np.gorgonzola 200 g
cukinia 500 g
czerwonego wina 100 ml
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
filet z indyka 500 g
śmietana 12% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z serem plesniowym

Mięso pokrojone w kostkę oprószamy sola i pieprzem.Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce.Cebulę ,pora ,cukinie i paprykę pokrojone w kostkę smażymy na gorącym oleju.Na drugiej patelni lub rondelku podsmażamy miesi z indyka .Następnie dodajemy do niego warzywa i wlewamy wino .Smażymy razem około 10 minut.Po tym czasie wlewamy śmietanę i dodajemy pokruszony ser .Całośc dusimy jeszcze przez chwilę .Doprawiamy do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 21.11.2012 11:30
nie przepadam za serem pleśniowym ale w twoim wydaniu chętnie spróbuję
olkaaa 20.06.2012 08:14
chętnie spróbuję
ben-ka 28.10.2010 09:03
To musi być smaczne!
edyta44 27.10.2010 18:36
zapowiada sie smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak