Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, marchew, paprykę, cebulę obieramy, wszystko kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, rumienimy go na rozgrzanej oliwie, wsypujemy pozostałe warzywa i smażymy przez chwilę, zalewamy małą ilością wody, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy około 15 minut. Ciasto rozmrażamy, kroimy na 12 kawałków, każdy rozwałkowujemy i nakładamy farsz i zawijamy w roladkę. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Liście sałaty myjemy, suszymy i rwiemy na małe kawałki. W rondelku rozgrzewamy 100 ml oliwy, wsypujemy groszek i sałatę, mieszamy. wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 15 minut. Podajemy razem z roladkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    musze kiedys sprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !