Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEKOLADOWE CIASTKA z wiórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka zimne 4 szt
sól szczypta
wiórki kokosowe 10 dag
płatki czekoladowe 10 dag
płatki migdałowe 5-6 łyżek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWE CIASTKA z wiórkami

Przygotowac blaszke (35-40 cm ) wylozona papierem lekko natluscic i posypac odrobina maki Bialka ubic na sztywno dodajac cukier Ubijac do rozpuszczenia cukru. Wiórki kokosowe i polowe platków czekoladowych dodac do bialek i wymieszac delikatnie lyzka . Wylozyc ciasto na blache i wygladzic Góre posypac migdalami Piec w nagrzanym piekarniku 150° ok 25 min. Blaszke wyjac z piekarnika i od razu posypac reszta platköw czekoladowych. Troche wystudzic i kroic na kawalki jak kto lubi.
Do calkowitego wystygniecia pozostawic na blaszce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak