Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA AMARETTINI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały mielone 20 dag
cukier 20 dag
białko 3 szt
cukier gruby 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA AMARETTINI

Przygotowac 2 blaszki wylozone papierem .
Migdaly wymieszac z cukrem i zmielic w mikserze . 2 bialka ubic dodajac po trochu migdaly wymieszane z olejkiem Ubijac do czasu az bialka beda dokladnie ubite.
Piekarnik nagrzac na 125 °
Dwoma lyzeczkami nakladac ciasto na blaszki (male kulki ) 1 Bialko troche roztrzepac i posmarowac ciastka Posypac grubym cukrem
Piec ok 20 -25 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak