Sposób przygotowania

Ryby u mnie nabierają różnych smaków .
Pokroić bardzo drobno wypestkowane 1/2 śliwki , zalać wodą i dusić aż będzie miękka a jeszcze się nie rozpadnie . Dodać powidła śliwkowe i 1/2 łyżeczki miodu , pastę z chili i sos sojowy do smaku . Dusić aż sos zgęstnieje .Doprawić przyprawami do smaku- trudno określić dokładnie ilości bo zależy to od indywidualnego smaku .Odłożyć 2 łyżeczki sosu .
Do reszty sosu dodać 2 łyżki oleju i posmarować pastą filety z pstrąga .Zostawić w lodówce na godzinę . Osuszyć filety papierowymi ręcznikami kuchennymi , oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć na gorącym tłuszczu filety na rumiano .
Śliwkę przeciąć na pół , usunąć pestkę ,posmarować przecięcie odrobiną sosu śliwkowego , położyć na patelni obok ryby w ostatniej fazie smażenia przecięciem do dołu . Po chwili obrócić i chwilę smażyć.
Podawać rybę obłożoną usmażoną śliwką z odrobiną sosu .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe musze wypróbować
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ależ smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    pieknie podana apetyczna rybka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Ślicznie podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    Ślicznie podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    cóż za piękne podanie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !