Sposób przygotowania

Pokrojone pory podsmażamy na oliwie i gdy zmiękną, zalewamy rosołem lub bulionem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości, dodając pod koniec trochę tymianku i szczyptę gałki muszkatołowej. Dosalamy do smaku i miksujemy dokładnie.
Podajemy z malymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zachęcająco mi to brzmi :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Kremu z porów jeszcze nigdy nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    znakomita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo smaczna zupka,lubię takie kremy,z porów też czasami robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !