Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

delikatny sos pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 12-procentowa pół szklanki
mąka 2-3 łyżki
Bulion grzybowy 2 szklanki
pieczarki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: delikatny sos pieczarkowy

Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki, wrzucamy do garnka i dusimy ok 20 minut bez dolewania wody. Po tym czasie dodajemy bulion, otujemy kolejne 30 minut. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i niewielką ilością bulionu, wlewamy do pieczarek, zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak