Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nachos z czarną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser
kwaśna śmietana
papryczka Jalapeno

Przepis i sposób przygotowania na: Nachos z czarną fasolą

SKŁADNIKI: 225 g czarnej fasoli z puszki - u nas odsmażana fasola po meksykańsku, 175 - 225 g tartego sera, 1/4 łyżeczki kuminu, 4 łyżki kwaśnej śmietany, 1 marynowana papryczka jalapeno pokrojona w plasterki, 1 łyżka posiekanej kolendry, garść porwanych liści sałaty, chipsy tortilla do podania.

SPOSÓB WYKONANIA: Fasolę ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Posypać startym serem i doprawić kuminem. Zapiec aż ser się roztopi. Wyjąć z piekarnika. Położyć na wierzch śmietanę. Dodać jalapeno. Posypać kolendrą i sałatą. Ułożyć chipsy tortilla wokół fasoli. Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 27.10.2010 08:12
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak