Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz śliwkowy

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 30 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżeczki
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz śliwkowy

Śliwki dokładnie wypłukać. Wydrążyć ze środka pestki i gotować w 1,5 litra wody do miękkości. Dodać szczyptę soli.

Gdy śliwki będą miękkie, doprawiamy śmietaną zmieszaną z mąką i z wodą. Barszcz można osłodzić i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila 28.08.2022 15:40
z jakiego regionu pochodzi ten przepis ponieważ ja znam taki przepis ale na zupę owocową... byłam uczona że barszcz to zkiszona maka lub owoc, burak itp.
Bart 03.01.2011 23:59
spróbuję
Magdalena80 03.01.2011 23:54
takiego jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak