Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dżemem z czarnej porzeczki

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 0,5 l
mąka 30 dkg
jajko 1 szt
sól, cukier szczypta
tłuszcz do smażenia w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dżemem z czarnej porzeczki

Do mleka dodajemy jajko ,mąkę i dokladnie mieszamy,aby powstała jednolita masa ,dodajemy szczyptę soli i cukru do smaku ,dobrze wyrobione ciasto naleśnikowe wylewamy na rozgrzaną,natłuszczoną patelnię,po zarumienieniu obu stron nakładamy na jedną strone dżem i składamy w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 03.11.2010 17:25
lubie na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak