Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe (szwajcary)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2-3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
pieczark 1 kg
cebua 1-2 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek
śmietana 1 łyżka
żółty ser 40 dag
kotlety schabowe 12 (ze schabu środkowego)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe (szwajcary)

Smażymy najzyklej w świecie kotlety w jajku i bułce tartej.
Farsz:
Pieczarki kroimy na półplasterki, cebule kroimy w kostki. Pieczarki, cebulę i przyprawy dusimy do miękkości, dodajemy śmietanę.
Usmażone kotlety rozkładamy na posmarowaną masłem blachę wkładamy do piekarnika, kotlety smarujemy ketchupem, na to wykładamy po łyżeczce farszu i farsz posypujemy startym żółtym serem. Zapiekać do rozpuszczenia sie sera nawet do 20 min.





Przepis nie jest mój ale uważam, ze jest naprawdę godny polecenia. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

majag113
majag113 07.11.2010 22:00
Tak mniej wiecej to ile czau to zajmuje . ?
bernika 07.11.2010 12:09
soczyste? chyba surowe! nie czytalas regulaminu??? tu sie daje zdjecia gotowych potraw a eei skladnikow! zglaszam do doradcy wszystkie twoje przepisy z takimi zdjeciami!
Marta75 06.11.2010 21:03
są bardzo soczyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak