Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka indycza w kapuście z szybkowara

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
Kolendra cała Prymat 5-6 ziaren
Imbir mielony Prymat szczypta
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
chili szczypta
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
majeranek szczypta
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
indyk 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka indycza w kapuście z szybkowara

Golonki oczyścić i zdjąć skórkę. Kapustę wypłukać dwa razy a w razie potrzeby (gdyby była za kwaśna zagotować i odcedzić.. dodać do niej podsmażoną na oleju cebulę.
Przyprawy suche razem z mąka kukurydzianą wymieszać i utłuc..
Natrzeć nimi golonki a resztę wymieszać z kapustą .. Ba dnie szybkowaru podlać ok 1 szkl wody lub bulionu, położyć kratkę i wyłożyć kapustę a na wierzch ułożyć golonki,
Przykryć szczelnie i gotować ok 45 min.
Podawać z pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak