Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojski smalec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0.5 kg
cebula 3
czosnek 7 ząbków
przyprawa do potraw
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Swojski smalec

słonine kroimy w zgrabne kwadraciki, topimy. gdy zrobia sie ładne skwarki to wrzucamy cebulke pokrojona w piórka lub talarki oraz zgnieciony czosnek. doprawiamy do smaku pieprzem, jarzynką i majerankiem. Gotujemy do czasu az cebula bedzie miekka. Odstawiamy do wychlodzenia i smarujemy chlebek. Dobrze smakuje w połączeniu z kiszonym ogórkiem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 12.04.2012 12:25
smacznie wygląda:)
jeta72 02.07.2011 09:20
swojski jest najlepszy;)
jeta72 02.07.2011 09:19
swojsk)
jolaxa1 06.03.2011 19:56
mniam
pacpaw 30.10.2010 11:28
z ogóreczkiem kiszonym...mniam mniam
matii6 26.10.2010 19:24
właśnie, swojski jest najlepszy,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak