Sposób przygotowania

Mięso umyć i zalać wodą. Dodać warzywa i ugotować. Ostudzić. Mięso obrać i rozdrobnić. Pietruszkę i marchewki pokroić w małą kostkę. Odlać potrzebną ilość wywaru mięsnego. Zagotować i dodać pokrojone mięso i warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odlać trochę gorącego wywaru i rozpuścić żelatynę. Jeśli rosołu nie jest zbyt dużo to wystarczy połowa żelatyny niż jest podana w przepisie. Po do dodaniu żelatyny nie gotować. Odstawiamy do przestudzenia. Zimną wodą płuczemy naczynia, w które wlejemy galaretkę. Napełniamy je i odstawiamy do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pięknie i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ładnie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !