Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
sól, pieprz do smaku
kawałek pora 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat wg przepisu na opakowaniu
nóżki wieprzowe 1 szt. (z golonką)

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki

Mięso umyć i zalać wodą. Dodać warzywa i ugotować. Ostudzić. Mięso obrać i rozdrobnić. Pietruszkę i marchewki pokroić w małą kostkę. Odlać potrzebną ilość wywaru mięsnego. Zagotować i dodać pokrojone mięso i warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odlać trochę gorącego wywaru i rozpuścić żelatynę. Jeśli rosołu nie jest zbyt dużo to wystarczy połowa żelatyny niż jest podana w przepisie. Po do dodaniu żelatyny nie gotować. Odstawiamy do przestudzenia. Zimną wodą płuczemy naczynia, w które wlejemy galaretkę. Napełniamy je i odstawiamy do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 23.06.2011 14:32
nie przepadam
jolajka 07.01.2011 10:22
ładnie podane
katarzynka455 27.10.2010 22:53
pięknie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak