Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
masło 1/4 kostki
śmietana 12% 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
serek topiony śmietankowy 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak na maśle

szpinak gotujemy lub rozmrażamy następnie wykładamy go na patelnię z dodatkiem poszatkowanej cebuli i czosnku, smażymy go na maśle przez ok 15 min, potem dodajemy śmietanę i serek topiony i smażymy przez następne 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak