Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1/3 szklanki
GORGONZOLA 10 dag
kostka rosołowa 1/2 sztuki
kiełki fasoli mung 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 27.02.2013 16:16
musi być pyszna
Małgosia6 01.10.2012 09:51
ciekawy przepis
Grażyna13 03.07.2012 13:06
Smaczna i zdrowa :)
madi356 17.05.2012 13:36
ciekawy pomysł
BernadettaP 17.02.2012 11:30
I kaszę i gorgonzolę uwielbiam :)
Karol P 07.01.2012 19:42
ciekawy przepis napewno wypróbuje
Juleczka20 20.11.2011 15:34
super danie
Sarenka 16.11.2011 09:44
Ciekawy smak - kaszę jęczmienną bardzo lubię.
angelika14 06.06.2011 19:55
nigdy nie jadłam ale wygląda ciekawie
RenataZ-et 14.03.2011 21:40
Bardzo ciekawe połączenie-podoba mi się :)
Mati13 13.03.2011 15:21
ładny kolor
edyta44 02.03.2011 16:12
fajnie wyglada
Joanna108
Joanna108 25.01.2011 14:47
Oryginalne dodatki do kaszy ...
pacpaw 10.11.2010 09:17
polecam wypróbować :o) Smak ma dosyć ostry i wyrazisty za sprawą gorgonzoli i kiełków.
stokrotka 09.11.2010 23:00
ciekawe jak smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak