Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piczony schab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
chrzan tarty 3 dkg
żółtko jajek
pierz, gałka muszkatołowa
orzechy włoskie 4 dkg
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: piczony schab

Pieczarki obrać, drobno pokroić i usmażyć na maśle. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Mięso oddzielić od kości. Z kości wyciąć resztki mięsa, zemleć, wymieszać z ostudzonymi pieczarkami, chrzanem, orzechami i żółtkiem. Doprawić przyprawami. Schab naciąć wzdłuż, żeby powstał płat mięsa. Włożyć nadzienie i zwinąć tak, żeby masa była w środku, a mięso ją otaczało. Obwiązać nićmi kucharskimi i piec w rękawie foliowym ok. godziny. Podawać na ciepło lub na zimno pokrojone w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak