Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety pożarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura oczyszczona 750g 750g
bagietka 80g 80g
mleko 100ml 100ml
żółtko jajek 1 szt 20g
jajko 1szt 50g
Bułka tarta klasyczna Prymat 35g 35g
tłuszcz 35g 35g
masło 50g 50g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety pożarskie

Kurę doczyścić,opłukać,osączyć.Bułkę namoczyć w mleku.Z kury zdjąć skórę,a następnie ostrym nożem oddzielić mięso od kości.Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę,dodając przy drugim mieleniu namoczoną bułkę lekko odciśniętą.Masło utrzeć z żółtkiem dodając zmielone mięso i wyrobić.Pod koniec wyrabiania dodać do smaku sól.Formować małe kotleciki,panierować w jaju i tartej bułce,smażyć na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak