Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z 3 dag cukru, solą, masłem, śmietaną i żółtkiem. Uformować kulę, chłodzić 30min. Ciastem wyłożyć tortownicę, nakłuć widelcem. Piec 25min w 180st, Morele przekroić, usunąć pestki, Gotować 3min w wodzie z resztą cukru. Połowę płatków migdałowych zmielić, wymieszać z dżemem. Masą posmarować wierzch ciasta. Wyłożyć morelami. W soku pomarańczowym rozpuścić polewę, polać owoce na torcie. Posypać resztą migdałów. Chłodzić 1h.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Naprawdę świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    popieram
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !