Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, wycisnąć ziemniaki przez gazę. Do wyciśniętych ziemniaków, dodać jajka, mąkę, sól i skrobię z odciśniętych ziemniaków, odlać wodę, a skrobia zostanie na dnie i właśnie ją dodać do masy ziemniaczanej.
Zagnieść ciasto, gdy będzie za rzadkie, dodać jeszcze mąki. W ręku formować duże bomby, i od razu gotować we wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut. Bomby wybierać łyżką cedzakową.
Polać cebulką z tłuszczem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Tez je lubie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe, nigdy nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !