Sposób przygotowania

Rozdzielamy białka od żółtek do dwóch miseczek. Tam gdzie jest białko, dodajemy 2 szczypty soli i ubijamy mikserem na sztywną pianę. Ananasy miksujemy w blenderze na papkę. Do żółtek dodajemy mąkę, zmiksowany ananas, wiórki kokosowe, cukier i mleko. Mieszamy mikserem na niewielkich obrotach, aż uzyskamy lekko gęstą konsystencję ciasta naleśnikowego (ew. dolewamy mleka lub dodajemy mąki). Otrzymaną mieszaninę przelewamy do piany, a następnie delikatnym ruchem łączymy, tak aby piana nie opadła. Smażymy na rozgrzanym oleju. Omlet lubi \"pić\" olej, dlatego gdy go zabraknie na patelni należy trochę go podlać, bo inaczej omlet się przypali.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pycha! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    Oo z ananasem? No to faktycznie żar tropików:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !