Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane szparagi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 kg
śmietanka kremowa 1 szklanka
masło 5 dag
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szcypta
żółty ser starty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane szparagi

Szparagi obrać z włókien opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.Następnie dobrze osączyć z wody i ułożyć w żaroodpornym półmisku. Na wierz posypać serem, obłożyć masłem, zalać śmietaną rozmąconą z jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180stopni na 15-20 Minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 12.04.2011 16:24
NAPEWNO SPROBUJE
noculos 18.06.2010 10:58
Takie szparai polecam wszystkim miłośnikom tych warzyw! PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak