Sposób przygotowania

Ciasto
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną, dodać jajo, żółtka, śmietanę, szybko zarobić ciasto, włożyć do miski posypanej mąką, wynieść w chłodne miejsce na 12 godzin.
Ciasto rozwałkować w formie prostokąta na grubość 1/2 cm, pokroić w pasy szerokości 8 cm, następnie w trójkąty.
Na środek każdego trójkąta nakładać łyżeczką nutellę.
Zawijać ciasno począwszy od podstawy trójkąta, formować rogaliki.
Koniec ciasta zagiąć pod spód.
Ułożyć na blasze, wstawić do bardzo gorącego piekarnika i piec 15 minut na jasnozłoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Smakowicie wygladają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    dużo o nich słyszałam-wypróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    zjadłabym nawet teraz
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Lubię wszystko co jest z czekoladą:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !