Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nutellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtka 2 szt
śmietana 5 łyżek
margaryna 220 g
mąka 350 g
krem czekoladowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nutellą

Ciasto
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z margaryną, dodać jajo, żółtka, śmietanę, szybko zarobić ciasto, włożyć do miski posypanej mąką, wynieść w chłodne miejsce na 12 godzin.
Ciasto rozwałkować w formie prostokąta na grubość 1/2 cm, pokroić w pasy szerokości 8 cm, następnie w trójkąty.
Na środek każdego trójkąta nakładać łyżeczką nutellę.
Zawijać ciasno począwszy od podstawy trójkąta, formować rogaliki.
Koniec ciasta zagiąć pod spód.
Ułożyć na blasze, wstawić do bardzo gorącego piekarnika i piec 15 minut na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.07.2011 16:25
Lubię wszystko co jest z czekoladą:)
Mirka-Ludomila 05.03.2011 23:12
zjadłabym nawet teraz
Tetiana 30.11.2010 15:37
dużo o nich słyszałam-wypróbuję!
MAR3STA 31.10.2010 10:26
Smakowicie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak