Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc z kluskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 6-8 łyżek
sól
droibiowe serca 50 dag
cebulla 2 szt
pieczarki 30 dag
śmietana 30% 10 dag
mąka 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc z kluskami

Na samym początku należy z jajek, mąki oraz soli wyrobić ciasto. Nabieramy porcję łyżeczką i gotujemy w osolonym wrzątku kilka minut. Następnie serca i pieczarki myjemy i kroimy w plastry a cebulę w kostkę . Po czym podsmażamy na oleju a następnie dusimy ok. 30 minut , podlewając wodą. Na samym końcu poprzez śmietanę z mąką zabielamy oraz doprawiamy . Gotujemy tak, aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 02.05.2011 23:26
jeszcze takiego nie próbowałam
Roman5 01.12.2010 10:53
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak