Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuścniana zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kapusta 1,5 kg
margaryna 2 łyżki
kasza manna 2 łyżki
jajko 3 szt
żółty ser 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuścniana zapiekanka

Na samym początku kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści oraz drobno szatkujemy i dusimy w małej ilości wody z łyżką margaryny. W niewielkiej ilości wody gotujemy kaszę. Żółty ser ścieramy na tarce i wraz z kaszą dodajemy do kapusty. Następnie ją doprawiamy i mieszamy. Po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego margaryną. Zapiekankę należy piec ok 30 minut w temp.180 Przed podaniem posypujemy zapiekankę natką drobno posiekanej pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.12.2011 18:37
pycha
Roman5 30.11.2010 06:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak