Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

50 dag jabłek
2 łyzki cukru
1 łyżeczka Cynamonu Prymat
Szklanki białego wina

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z cynamonem

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cukrem, cynamonem, polać winem i zapiec 30 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać jako deser z dodatkiem bitej śmietany, a także jako dodatek do makaronu lub ryżu ugotowanego na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak