Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 0,5kg
por
ostre papryczki 2
masło 3łyżki
śmietana słodka 200ml
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżeczka
mąka ziemniaczana 2łyżki
sok z pół cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z indyka

mięso pokrój w kostkę.Pory potnij na mniejsze kawałki.Z ostrej papryczki usuń pestki,drobno pokrój.Na rozgrzanym maśle podsmaż mięso na złoty kolor.Dodaj ostrą papryczkę,podsmaż.Przypraw solą i papryką w proszku,dodaj pory.Podsmaż całość,a następnie zalej 0,3l wody i śmietaną,gotuj wszystko ok.10min.Pokrój brzoskwinie.1/4 szklanki soku z brzoskwiń połącz z mąką ziemniaczaną.Brzoskwinie i sok z mąką dodaj do mięsa.Zagotuj całość.Przypraw do smaku.Podawaj z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak