Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. W garnku roztopiłam masło, wrzuciłam ziemniaki z cebulą i smażyłam razem 3-4 min. a następnie zalałam całość bulionem. Dodałam szafran i curry, dusiłam aż ziemniaki były prawie miękkie.
W tym czasie oczyściłam kolbę kukurydzy w liści i \"włosków\", i ostrym nożem ścięłam ziarna. Dorzuciłam je do zupy. Dolałam też mleko i gotowałam razem kilka minut. Zupę zmiksowałam przy pomocy ręcznego blendera - nie przecierałam bo nie przeszkadzają mi ew. kawałeczki łupinek ziaren, ale jeśli ktoś chce to może to zrobić. Doprawiłam zupę solą, chili i papryką słodką. Po rozlaniu do miseczek posypałam obficie szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pewnie dobry
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis interesujący
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękna ta zupka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Dla mnie taka zupa to nowość.Interesująca.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !