Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą i ziołami.Śliwki umyć, moczyć godzinę, osączyć. Kurczaka napełnić śliwkami, spiąć szpilkami, pokropić oliwą, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 80 minut najpierw w temp. 200 st.C, a następnie 20 minut w 180 st.C, kilkakrotnie skrapiając wodą. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Z przyprawami najlepszy :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe z tymi śliwkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    niezły pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !