Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nieduży kurczak
suszone śliwki bez pestek 20 dag
Majeranek suszony Prymat
łyżka oliwy, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze śliwkami

Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć solą i ziołami.Śliwki umyć, moczyć godzinę, osączyć. Kurczaka napełnić śliwkami, spiąć szpilkami, pokropić oliwą, ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 80 minut najpierw w temp. 200 st.C, a następnie 20 minut w 180 st.C, kilkakrotnie skrapiając wodą. Podawać z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 10.07.2011 19:09
niezły pomysł
alaaa 05.03.2011 17:48
ciekawe z tymi śliwkami
Gonia555 09.11.2010 18:31
Z przyprawami najlepszy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak