Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku i zostawiamy do wyrośnięcia.Mąkę wsypujemy do miski dodajemy jajka ,cukier i szczyptę soli.Dodajemy wyrośnięte drożże i wyrabiamy około 20 minut na gładkie ciasto .Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę .Po tym czasie wykładamy ciasto na stolnice rozwałkujemy na placek grubości 3 mm.i kroimy paski o szerokości 2-3 cm . Parówki obieramy z foli ,a serek śmietankowy kroimy na plasterki długości parówki.Każdą parówkę obwijamy paskiem ciasta drożdżowego wraz z serkiem .Serek przykładamy do parówki tak by do niej przylegał ,a podczas owijania trzymamy by nam ładnie się zawinął.Układamy na blaszce ,smarujemy żółtkiem i pieczemy w temp.175* przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    na pewno spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznie wygladaja
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takie jedzono!!!! dogadzasz rodzince:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Ale super! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    świetny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Super,ja też bardzo często robię w cieście francuskim i jest równie pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Jak w drozdzowym, to pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to coś dla mnie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    tez takie robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne parowki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !