Sposób przygotowania

Truskawki umyć i wsypac do garnka, włożyć cynamon, zalać pięcioma szklankami wrzącej wody. Chwile pogotować, po czym przetrzeć przez sitko lub zmiksować. Do przecieru wsypać cukier, dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze śmietanką i mieszając, zagotować. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Szkoda,że to nie sezon na truskawki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    chętnie bym spróbowała takiej zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !