Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszny i prosty do zrobienia barszcz biały. Świetnie smakuje przez cały rok, nie tylko w Wielkanoc. 

Składniki:

biała kiełbasa 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
grzybek suszony 2 sztuki
majeranek do smaku
barszcz biały 1 opakowanie
woda 1,2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

1,2 litra wody zagotować, chwilę pogotować, dodać 2 liście laurowe, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, suszony grzybek, sól i pieprz. Pogotować 20 minut na wolnym ogniu.

W kubku zimnej wody rozmieszać torebkę gotowego barszczu białego i wlać do garnka. Zagotować.

Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Potem doprawić majerankiem i zagotować. 

Najlepiej smakuje podawany z białą kiełbasą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 30.05.2011 10:22
super barszczyk
ewa19a 28.05.2011 08:41
uwielbiam
iwona332 16.12.2010 00:08
super
traktorek 07.12.2010 13:44
z ziemniakami super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak