Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z tłuszczem i cukre.,dodać żółtko, śmietanę, jeszcze chwilę posiekać, szybko zagnieść i schłodzić ok pół godz. Następnie ciasto rozwałkować cienko i owinąć nim wałek, a następnie rozwinąć ciasto na blachę posypaną mąką. Ciasto ponakłuwać widelcem, aby równo wyrosło, upiec na jasnozłoty kolor w średnio gorącym piekarniku 180*C. Po upieczeniu i przestygnięciu cienko posmarować dżemem lubkonfiturami, można posypać bakaliami.Całość pokryć dowolnym lukre.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo prosty przepis,ale na pewno smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też uważa, że smaczny ;)
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    idealny na swieta;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wspaniały:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a święta już minęły.....
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Benia, będą następne....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    szkoda, że fotki nie dodałaś ....
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny mazurek, godny polecenia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    prosty i pyszny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !